perjantai 21. joulukuuta 2007

Avovastausten satoa 4: Keneltä tietoa mistäkin...

Blogissa julkaistaan vastauksia joihinkin remppatunnelmakyselyssä esille tulleisiin kohtiin. Kommentteja ja kysymyksiä on yhdistelty ja sanamuotoja muutettu.

Olisin varmasti saanut enemmän tietoa, jos olisin päässyt käymään isännöitsijäntoimistossa, mutta sen aukioloajat ovat minulle hankalat.

Valitettavasti huoltotoimiston asiakaspalvelun aukioloajat ovat rajoitetut. Voit kuitenkin sopia puhelimitse isännöitsijän kanssa molemmille sopivan tapaamisajan, jos asia on tärkeä. Isännöitsijälle voi myös lähettää sähköpostia osoitteeseen eija.anttila [ÄT] olympiakyla.fi. Ota myös huomioon, että tiedotusvastuu urakkaan liittyvistä asioista on urakoitsijalla, ja oikea osoite yhteydenotolle saattaakin olla Kuurila Oy. Johtaja Risto Kuurilan puhelinnumero on 040 510 5126 ja vastaavan mestarin Kimmo Pajun 040 510 5136. Jos asiasi koskee muutostyötä asunnossasi, ota ensin yhteyttä valvojiin Jan Räsäseen p. 0400 341 504 tai sähköasioissa Tauno Savolaiseen p. 0400 508 054.

Periaatteena on, että kaikki tarvittava tieto on asukkaan saatavilla asuntoihin jaettavissa, ovissa tai ilmoitustauluilla olevissa tiedotteissa. Tämän yleisen tiedotuksen tulisi toimia niin hyvin, että erillisiä yhteydenottoja eri suuntiin tarvittaisiin vain muutostöiden ja muiden poikkeusten yhteydessä.

torstai 20. joulukuuta 2007

Avovastausten satoa 3: Postit asunnossa

Blogissa julkaistaan vastauksia joihinkin remppatunnelmakyselyssä esille tulleisiin kohtiin. Kommentteja ja kysymyksiä on yhdistelty ja sanamuotoja muutettu.

Olen tehnyt väliaikaisen osoitteenmuutoksen, koska asun remontin ajan muualla, mutta posti kantaa edelleen kirjeitä myös Untamontielle. Kerääkö joku ne talteen?

Asunnossa työskentelevät remonttimiehet käsittelevät postia samoin kuin muuta asunnossa olevaa omaisuutta: se siirretään tarvittaessa pois tieltä, mutta kosketaan mahdollisimman vähän. Yleensä postille vakiintuu jokin paikka asunnossa, johon sitä pinotaan pois kulkutieltä. Työntekijät välttävät kuitenkin menemistä muihin osiin asuntoa, kuin missä työskentelevät. Siksi myös posti jää pölyiselle alueelle, ja sitä kannattaa aina välillä käydä hakemassa. Postin käännön ongelmista kannattaa ehdottomasti huomauttaa Itellalle (http://www.posti.fi/palaute/).

maanantai 17. joulukuuta 2007

Avovastausten satoa 2: Lisää aikataluista

Blogissa julkaistaan vastauksia joihinkin remppatunnelmakyselyssä esille tulleisiin kohtiin. Kommentteja ja kysymyksiä on yhdistelty ja sanamuotoja muutettu.

Haluaisin hyvissä ajoin tietoa siitä, milloin remontti alkaa asunnossani ja tietoa mahdollisten lisätöiden kustannuksista.

Urakoitsija on juuri laatinut GHK-talon saneerausaikataulun, ja se on annettu asukkaille tiedoksi. ABC-talon aikataulu laaditaan maaliskuun lopulla, ja työn on tarkoitus alkaa C-portaasta kesäkuussa.

Omien toiveiden esittämisen ja lisätöistä keskustelemisen tilaisuus on jokaisella asukkaalla/osakkaalla ennakkokierron yhteydessä. Se pyritään pitämään kahta viikkoa ennen purkutöiden alkua asunnossa, mutta viimeistään kuitenkin viikkoa ennen. Ennakkokierrolla esimerkiksi pyydetään mahdolliset lisätyötarjoukset, katsotaan antennipistokkeen paikka, ja muutenkin käydään läpi asunnossa tapahtuvat työt.

Mahdollisten omien hankintojen tekemisen sekä mahdollisista lisätöistä sopimisen kannalta ennakkokierto on ajankohtansa puolesta useimmiten riittävän aikainen vaihe, sillä ennen laatoitus- ja asennustöiden alkua asunnossa puretaan vanhoja pois sekä asennetaan putkia useampien viikkojen ajan. Jos kuitenkin epäilet, että aikaa ei ole riittävästi (koska olet tilaamassa uniikkia italialaista design-keittiötä tms.), ota yhteyttä suunnittelijaan ja urakoitsijaan puhelimitse, ja keskustele asiasta. Ennakkokierrolla voidaan tarvittaessa jättää joitakin asioita vielä viikoksi tai pariksi "mietintämyssyyn", jotta asukkaan/osakkaan on mahdollista harkita saamiaan lisätyötarjouksia ja ehkä kilpailuttaa muita tahoja. Ennakkokierron ajankohdasta pyritään tiedottamaan 1–2 viikkoa ennen kierron ajankohtaa.

sunnuntai 16. joulukuuta 2007

Kyselyn avovastausten satoa, osa 1

Remppatunnelmagallup tuotti myös sanallisia vastauksia tulevaisuuden viestintätoiveista sekä itselle erityisen tärkeistä asioista remontin suhteen. Kiitos vastannelle.

Tulevina viikkoina blogissa julkaistaan vastauksia joihinkin esille tulleisiin kohtiin. Kommentteja ja kysymyksiä on yhdistelty ja sanamuotoja muutettu.

Minulle ovat erityisen tärkeitä työn edistyminen aikataulussa, siitä tiedottaminen sekä työn hyvä laatu. Toivon väliaikatietoja työn edistymisestä asunnossani esim. tekstiviesteinä.

Tähän mennessä työssä ei ole ollut viivytyksiä, ja aikataulussa on pysytty. Viivästymistä saattaa kuitenkin tulla eteen esimerkiksi, jos huoneistoissa tai kellareissa havaitaan odottamattomia, suuria kosteusvaurioita. Jonkinlaisten kosteusvaurioiden esiintyminen on itse asiassa melko todennäköistä, koska putket ovat erittäin huonossa kunnossa (vuosimallia 1939), mutta kosteusvauriot eivät välttämättä aina viivästytä työtä. Mahdollisista viivästyksistä tiedotetaan asukkaita asuntoihin jaettavilla tiedotteilla sekä blogissa.

Urakoitsijat, valvojat, isännöitsijä ja hallitus tapaavat joka toinen viikko työmaakokouksessa, jossa urakoitsijat raportoivat työn etenemisestä ja aikataulussa pysymisestä. Mikäli muuta tietoa asukkaille ei anneta, työ on aina aikataulussa. Epävirallisen tiedotuksen puolella, blogissa, saattaa olla kuitenkin myös "ylimääräisiä" tietoja, ts. "aikataulussa ollaan edelleen".

Urakoitsijalla ei ole mahdollisuutta lähettää henkilökohtaisia viestejä asukkaille siitä, että kaikki on kohdallaan. Hän ottaa yhteyttä silloin, kun jostakin asiasta on erikseen sovittava, tai eteen on tullut pulma. Asukas on kuitenkin aina tervetullut ottamaan urakoitsijaan yhteyttä, jos kaipaa tietoja työn etenemisestä tai muu asia asunnon suhteen painaa mieltä. Johtaja Risto Kuurilan puhelinnumero on 040 510 5126 ja vastaavan mestarin Kimmo Pajun 040 510 5136.

Työn hyvä laatu on sekä työn tekijöille että sitä valvoville tahoille ehdoton lähtökohta.

lauantai 15. joulukuuta 2007

GHK kellareiden tyhjennys ja romulava 21.1.-4.2.

Seuraavien kellarikomeroiden tulee olla tyhjennettyinä maanantaina 4.2. kello 7.00 mennessä putkiremontin asbestitöiden, pohjaviemärin ja pohjavesijohtojen uusimistöiden vuoksi.

Talouskellarit:
56, 57, 62, 63,
Verkkokellarit:
49, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67, 70, 71, 72.

Muihin komeroihin voi jättää omalla vastuulla tavaraa, jota rakennuspöly ei vaurioita.
Lisätietoja: Rakennusliike Kuurila Oy

GHK-talon pihalle tuodaan 21.1. siirtolava asukkaiden pois heitettäviä tavaroita varten. Lavalle voi tuoda esimerkiksi pieniä huonekaluja, mattoja, muovitavaroita - siis kaatopaikalle menevää roinaa.

Lavalle eivät kuulu:
Ongelmajätteet. Niitä vastaanottaa mm. huoltoasema Esso Mäkeläkadun ja Koskelantien risteyksessä. (Mikä kaikki onkaan ongelmajätettä?)
Autonrenkaat. Toimita kierrätettäväksi ostopaikkoihin.
Erittäin suuret huonekalut kuten vaikka muhkea 8 hengen sohvakalusto. Toimita itse Sortti-asemalle.
Kodinkoneet ja elektroniikkaromu - nekin Sortti-asemalle.

Jos olet aikeissa luopua jostakin niin hyväkuntoisesta tavarasta tai huonekalusta, että uskot jonkun toisen siitä vielä ilahtuvan, vie se kierrätykseen. Esimerkiksi Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksella sekä joillain kirpputoreilla on ilmaista noutopalvelua, mutta nouto ei onnistu aivan lyhyellä varoitusajalla.

Toki myös keräyslavat toimivat epävirallisina kierrätyspisteinä, mutta jos haluat yrittää varmistaa, ettei tavarasi tärväänny sateessa vaan löytää uuden kodin, kerro esimerkiksi lapulla rappukäytävässä tai kommentilla tässä blogissa, milloin olet viemässä lavalle jotakin kiinnostavaa.

Lisätietoja: Olympiakylän Huolto Oy.

torstai 13. joulukuuta 2007

Aina vaan aikataulussa :)

Työmaakokouksessa nro 5 todettiin työn olevan edelleen aikataulussa.

Urakoitsija oli laatinut valmiiksi GHK-talon remontin jana-aikataulun, joka jaettiin heti talon porraskäytävien ilmotustauluille. Ensi viikolla tätä aikataulua jaetaan myös GHK:n asuntoihin. Työt talossa alkavat viikon 6 alussa kellarin asbestipurkutöillä. Yhteisten varastotilojen ja erikseen ilmoitettavien kellarikomeroiden pitää siis olla tyhjännetty viimeistään 4. helmikuuta.

ABC-talon jana-aikataulu laaditaan maaliskuun lopulla.

/MW

Aikataulu ja laatu tärkeitä

Remppatunnelmakyselyyn otti osaa 27 vastaajaa. Kiitos teille!

Tuloksista voi päätellä, että remonttiviestinnässä on toistaiseksi onnistuttu melko hyvin. Avovastauksissa painottui erityisesti toive tiedottamisesta aikatauluihin liittyen. Remontissa tärkeinä asioina pidettiin aikataulussa pysymistä ja työn hyvää laatua.

Alla on esitetty suljettujen kysymysten vastausmäärät. Blogissa tullaan julkaisemaan myös tietoa joihinkin avovastauksissa esille tulleisiin kohtiin liittyen.

1. Oletko mielestäsi saanut riittävästi tietoa putkiremontin etenemisestä ja suunnitellusta aikataulusta?
Kyllä
69,2%(18)
En
19,2 % (5)
En osaa sanoa.
11,5 % (3)


2. Oletko mielestäsi saanut riittävästi tietoa remontista aiheutuvan lainaosuuden maksamisvaihtoehdoista?
Kyllä
84,6%(22)
En
7,7 % (2)
En osaa sanoa.
7,7 % (2)


4. Aiotko asua kodissasi koko remontin ajan tai suurimman osan sen ajasta?
Kyllä
15,4 % (4)
En: muutan väliaikaisesti muualle
53,8%(14)
En: muutan pysyvästi pois
15,4 % (4)
En osaa vielä sanoa.
15,4 % (4)


5. Remontin sähkötöiden yhteydessä porrasten ulko-oviin... Kannatatko koodijärjestelmän asentamista?
Kyllä
50 % (13)
En
38,5 % (8)
En osaa sanoa.
11,5 % (3)

7. Luetko/aiotko remontin aikana lukea talonyhtiön epävirallista remppasivua internetissä (http://untamontie.blogspot.com)?
Kyllä
70,4%(19)
En
18,5 %(4)
En osaa sanoa.
11,1 % (3)

8. Osallistuitko asukasiltoihin 19.9.2007 ja 9.10.2007?
Molempiin
67 % (17)
Vain toiseen
33,3 % (9)
En kumpaankaan
3,7 % (1)

maanantai 3. joulukuuta 2007

REMPPATUNNELMAGALLUP

Asuntoihin on tänä aamuna jaettu Remppatunnelmagallup-kaavake, jolla hallitus kartoittaa asukkaiden tunnelmia alkaneen remontin suhteen. Näin remonttiviestinnässä voidaan jatkossa ottaa huomioon erityisesti käsittelyä kaipaavat aihealueet.

Jos et juuri nyt asu/käy asunnossasi, voit kopioida kysymykset tästä ja vastata sähköpostitse isännöitsijälle perjantaihin 7.12. mennessä. (Vastausvaihtoehdot sulkeissa.) Kiitos!

1. Oletko mielestäsi saanut riittävästi tietoa putkiremontin etenemisestä ja suunnitellusta aikataulusta? (Kyllä, ei, en osaa sanoa)

2. Oletko mielestäsi saanut riittävästi tietoa remontista aiheutuvan lainaosuuden maksamisvaihtoehdoista? (Kyllä, ei, en osaa sanoa)

3. Kaipaisin vielä lisätietoa seuraavista asioista:

4. Aiotko asua kodissasi koko remontin ajan tai suurimman osan sen ajasta? (Kyllä, En: muutan väliaikaisesti muualle, En: muutan pysyvästi pois, En osaa vielä sanoa)

5. Remontin sähkötöiden yhteydessä porrasten ulko-oviin on mahdollista asentaa lisätyönä ovikoodijärjestelmä. Tämä kuitenkin tarkoittaisi, että ulko-ovet pidettäisiin jatkossa myös päivisin lukittuina. Kustannusvaikutus taloyhtiölle on noin 4500,-. Kannatatko koodijärjestelmän asentamista? (Kyllä, ei, en osaa sanoa)

6. Täydennä lausetta viivalle parilla sanalla:
Minulle on putkiremonttiin liittyen erityisen tärkeää, että...

7. Luetko/aiotko remontin aikana lukea talonyhtiön epävirallista remppasivua internetissä (http://untamontie.blogspot.com)? (Kyllä, ei, en osaa sanoa)

8. Osallistuitko asukasiltoihin 19.9.2007 ja 9.10.2007? (Molempiin, Vain toiseen, En kumpaankaan).